Посланикът на Израел в Румъния посети монастирите в Буковина | СНИМКИ

In other languages: RO – EN


Автор: Йордан Георгиев

Днес на 21 април 2021 г., Негово Превъзходителство посланикът на Израел в Румъния г-н Давид Саранга посети няколко монастира в Буковина, Румъния. Това обяви в своя профил в Twitter както и в този на посолството на Израел в Румъния.

Той посети Монастира Молдовица в Буковина, чиито стенописи са вдухновение за творбите на художника Реувен Рубин.

Стенописите на монастира са вдъхновение за картини като „Старото пристанище на Яфа“, повлияно от „Падането на Константинопол“, илюстрирано на стените му.

Основна част от творбите на израелския художник Реувен Рубин са вдъхновени то монастирите в Буковина. Реувен Рубин е първият посланик на Израел в Румъния. Той е роден в Галаш, но е роден във Фалтичени.

Християнските места в района, които той е посещавал са оказали значително влияние върху неговия пластичен стил.

Монастирът Воронец е едно от тези места. Този монастир е известен като „Сикстинската капела на Изтока“. Той представлява средновековен монастирски комплекс, построен от Стефан Велики. Монастирът е построен през 1488 г. за три месеца и три седмици. Неговите стенописи са част от световното културно наследство. Те имат уникални цветове и изобразяват сцени от библейски текстове или персонажи като цар Давид, цар Соломон, Мойсей или Аарон.

Освен монастирите, Негово Превъзходителство се разходи из красивата румънска природа. Той дори се потопи в местните традиции, вкл. приготвяйки местни ястия и т.н.

Посланик Саранга облече типична за района мъжка носия и кожен елек.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal