Петима починали, изостави в моргата бяха погребани благодарение на милосърдни християни и свещеници от Бакъу, Архиепископия на Роман и Бакъу | СНИМКИ

In other languages: RO

Автор: Doxologia INFONEWS

Тази седмица в Архирейското наместничество на Бакъу, Архиепископия на Роман и Бакъу бяха извършени пет социални погребения на християни, изоставени в моргата от техни близки.

Обикновено починалите са изоставяни в моргата от техни роднини, поради финансова невъзможност да ги погребат или защото нямат близки.

Трима от изоставените починали християни бяха погребани гробището в Хемеуш благодарение на любовта и грижите на семействата Багиу и Цага, както и на свещениците Рошу Мариус, Константин Абагеру и Овидиу Раду; единият починал беше погребан в гробището на Филипещи с подкрепата на отец Байсан Йоан и кметството, а другият в Бакъу на гробището в Сарата, благодарение на семейство Марцафой.

Починалите християни са „забравени“ в моргата на окръжната болница на Бакъу. На погребението им присъстваха християните и свещениците, които са помогнали за тяхното достойно изпращане от този свят.

Благодарение на милосърдието на тези християни и клирици от Архиерейското наместничество на Бакъу починалите християни бяха погребани. След края на погребенията беше раздадена и храна в памет на техните души.

Източник: ProtoieriaBacau.ro


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

 

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group

 

Follow us on Twitter: @doxologiainews

 

Follow us on Instagram: @doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте: @doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel: @doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube: @doxologiainfonews