Патриарх Неофит закъса със сърцето, приет е в реанимация след усложнения от коронавирус. Защо Синодът крие тази информация?

Автор: Doxologia INFONEWS

Негово Блаженство Българският Патриарх г-н г-н Неофит е приет в реанимацията на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда със силно възпаление на белите дробове. Това бе и причината той да не се появи на церемонията по официалното встъпване на новото XLV Народно събрание и клетвата на депутатите миналия четвъртък на 15 април 2021. Това сочи информация на вестник „Минаха години“, брой 17 (19.04.2021).

Въпреки че от Свещения Синод отрекоха, че Патриархът е с коронавирус, се оказа, че Предстоятелят е прекарал ковид инфекцията още в началото на месец март. Усложненията в организма му се дължат именно на прекараната тайно от обществеността ковид инфекция. Негово Блаженство прекарал вируса уж леко, но той нанесъл сериозни поражения на сърцето му, посочват от изданието.

В МБАЛ Токуда Патриарх Неофит е бил настанен още миналия понеделник в критично състояние. Докарали са го рано сутринта на носилка. Състоянието му вече е стабилизирано и Патриархът настоявал още тази седмица да бъде изписан, въпреки че според лекарите той има нужда от по-дълга почивка. Знае се, че Патриарх Неофит страда от сърдечни проблеми и поради тази причина често се лекува в кардиологичното отделение. „Той е наш редовен пациент“ – казват източниците на вестник „Минаха години“, без да потвърдят дали става дума за болест на сърцето.

И въпреки, че от Синода заявиха на 15 април 2021, че Патриарх Неофит е постъпил за ежегодни изследвания в болница и че при постъпването му в болничното заведение му е направен PCR тест за COVID-19, който е дал отрицателен резултат, все пак от Синода премълчават, че Патриарх Неофит вече е изкарал коронавируса, макар вече да се води излекуван от него, пишат още от вестник „Минаха години“.

От Doxologia INFONEWS се свързахме с наши достоверни източници от Свещения Синод на Българската Патриаршия, които потвърдиха истинноста на изложената информация във вестник „Минаха години“.

Защо продължава да се крие за поредния Епископ, преболедувал COVID-19 – в случая Патриарха? Кой има интерес от всичко това? Има ли някой интерес Патриарх Неофит да е болен и в критично състояние? Нужно ли е било след като Патриархът е изпаднал в критично състояние, чак тогава той да влезе в болница? И още много въпроси…

Оставаме тези въпроси на Прокуратурата.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal