Патриарх Даниил призовава за повече комуникация и общение между клоновете на Асоциацията на румънските християно-православни студенти

In other languages: EN

Автор: Александър Иванов

След като всички заедно се помолиха в Патриаршеската Катедрала в Букурещ, Негово Блаженство Румънският Патриарх г-н г-н Даниил приветства представителите на клоновете на Асоциацията на румънските християно-православни студенти (ASCOR) в Патриаршеската резиденция, предава Basilica.ro.

След като беше информиран за дневния ред, определен от членовете на ASCOR на националното им събрание в събота, Патриархът оцени желанието им да завършат тази година действията, отменени през 2020 заради пандемията.

Поздравяваме ви, и по-специално, благодарим ви за дейностите, които извършвате: културни, образователни, мисионерски дейности като цяло и по-специално за кръводарителните кампании, които разбираме, че ще продължат.“ – каза Патриарх Даниил.

Негово Блаженство подчерта, че „по време на пандемията Православната Църква на Румъния много е помагала на здравния сектор в страната, не само с молитва, но и с действия: със значителни суми пари, храна и необходими медицински консумативи. И това показва, че трябва да ценим дара на здравето и живота като дарове от Бога, но и като наша отговорност“.

Патриарх Даниил оцени напредъка на ASCOR и нейната дейност по време на пандемията и каза, че има нужда от все по-голяма „комуникация и общение между различните клонове на асоциацията“.

Накрая на срещата, Румънският Патриарх Даниил връчи църковни отличия на председателите на клоновете на ASCOR.


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎