Пасхално послание 2021 на Световния съвет на църквите: Докато сме изправени пред несигурността, нека Пасха да ни изпълва със сила и смелост

Превод: Александър Иванов

В послание за Пасха 2021 в.и.д. генерален секретар на Световния съвет на църквите Негово Всеблагоговейнство проф. д-р Протойерей Йоан Саука отправи традиционния поздрав: Христос възкръсна! Наистина възкръсна!.

Отец Йоан Саука призна, че отправя това послание в труден момент от живота на много народи, църкви и нации. „Тази година посрещаме Пасха за втори път в предизвикателния контекст на мъчната обстановка“ – пише той. „Много от нашите ближни изпитват страх и несигурност, както и травма, раздяла, изолация, загуба на надежда, болест, смърт в семействата си или в църковните си общности.

Пандемията от COVID-19, която засегна целия свят, също влияе върху начина, по който ще се празнува Пасха, отбелязва отец Йоан. „И все пак, въпреки тези травматични и болезнени ситуации, посланието на Пасха ни огрява“ – пише той. „Пасха е напомняне и насърчение, че Бог в Христа продължава да обича и да се грижи за целия свят, побеждавайки смъртта с живот, побеждавайки страха и несигурността с надежда.

През вековете, пасхалният поздрав Христос възкръсна! винаги е изпълвал християните със сила и смелост, пише отец Йоан. „Тъй като днес се сблъскваме с предизвикателствата на COVID-19, уверяваме ви, че сме заедно с вас в молитви и утвърждаване заедно на нашата обща вяра и надежда във Възкръсналия Господ.

Източник: Световен съвет на църквите

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal