Пасхално послание 2021 на Конференцията на европейските църкви и на Комисията на епископските конференции на Европейската общност

„Христос превърна смъртта в преход, който води към Царството Божие. Злото и физическата смърт вече нямат последната дума в живота. В Христос животът ни е изпълнен с обещание за истински живот, богат на надежда и вечна радост. Нека надеждата за Неговото Възкресение да ни подкрепя по време на пандемията Covid-19”. Това е пожеланието на Конференцията на европейските църкви (Cec) и Комисията на епископските конференции на Европейския съюз (COMECE) в пасхално послание към всички хора в Европа, особено към бедните и най-уязвимите.

„Пасхата ни напомня за преминаването на избрания от Бога народ от робство, потисничество и отчаяние в Египет, към освобождението, радостта и надеждата в обещаната земя“, пишат председателят на Cec, преподобният Кристиан Кригер и председателят на Comece, кард. Жан-Клод Олериш. „Преходът от отчаяние към радост, от смърт към живот предполага преминаване през несгоди, съмнения, поражения, страдания и агония“. В тази година на изолация, в която много хора преживяха „болест и безпокойство“, „скръб и загуба“, Възкресението на Господа придобива „ново значение“. „Като Църкви и християни в Европа, ние също преминаваме от изолация, загуба и страх към изцеление, възстановяване и обновен живот“. Затова Христовото възкресение е „дар, който коренно променя отношението ни към действителността на този свят, включително болестта и смъртта“.

Източник: Vatican NEWS


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎