Папа Франциск: Срам е отказаната помощ на загиналите в морето 130 мигранти | VIDEO

Признавам ви, че съм много натъжен от трагедията, която отново се случи в Средиземно море през последните дни. Сто и тридесет мигранти загинаха в морето. Те са хора, те са човешки животи, които цели два дни напразно молеха за помощ, помощ, която не дойде. Братя и сестри, нека всички се запитаме за тази поредна трагедия. Време е да се засрамим. Нека се помолим за тези братя и сестри, и за мнозина, които продължават да умират в тези драматични пътувания. Нека се помолим и онези, които могат да помогнат, но предпочитат да гледат на другата страна.  Нека се молим мълчаливо за тях.

Папата се помоли и за жертвите в Ирак през тази нощ, вследствие на пожара в  болница за пациенти с Covid-19 в Багдад. До момента 82-ма са починалите.

Франциск увери в молитвите си, изразявайки близостта си и с населението „на островите Сейнт Винсент и Гранадини, където вулканично изригване причинява щети и неудобства“.

10-мата мъченици на Гватемала, станали блажени

Накрая, папа Франциск припомни, че миналия петък в Санта Круз дел Киче, Гватемала, Хосе Мария Гран и деветима другари мъченици, трима свещеници и седем миряни от Конгрегацията на мисионерите на Свещеното Сърце на Исус, бяха обявени за блажени.

Става дума за трима свещеници и седем миряни от Конгрегацията на мисионерите на Свещеното Сърце на Исус, убити между 1980 и 1991 г., време на преследвания срещу католическата църква, ангажирана да защитава бедните. Вдъхновени от вярата в Христос, те бяха героични свидетели на справедливостта и любовта. Нека техният пример ни направи по-щедри и смели да живеем с Евангелието. И нека ръкопляскаме за новите блажени!

Накрая, папа Франциск отбеляза, че „Днес в Църквата се чества Световният ден на молитва за званията, чиято тема е „Свети Йосиф: Мечтата на призванието“. Да благодарим Бог, че продължава да насърчава в Църквата хора, които от  любов към Него се посвещават на възвестяването на Евангелието и на служението за своите братя и сестри. И днес, по-специално, да благодарим за новите свещеници, които ръкоположих преди малко в базиликата Свети Петър … Не знам дали са тук … И нека се молим Господ да изпрати добри работници, които да работят в Неговата нива и да умножи званията на богопосветения живот.

Източник: Vatican NEWS


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎