Папа Франциск към виртуалната среща на върха: Да защитим природата

Човечеството да се обедини по един и същи път, за да защити планетата. Това е насърчението на папата във видеопослание към срещата на върха по въпросите на климата, организирана от Съединените щати, която се провежда онлайн и която обединява световни лидери с цел борба срещу изменението на климата.

Срещата, организирана по покана на президента на САЩ Джо Байдън на 22 и 23 април, разглежда въпроси във връзка с климатичните промени с участието на близо 40 лидери между които руския президент Путин и китайския държавен глава Си Дзинпин, а от страна на Европа, председателят на Европейската комисия, Урсула фон дер Лайен; германският канцлер Ангела Меркел; и френския президент Еманюел Макрон.

„Приветствам всички, които сте събрани в тази инициатива, която може да бъде наречена радостна – започва видеопосланието. Инициатива, която ни обединява да вървим по един път, на цялото човечество чрез своите лидери. Насочва ни по-специално към срещата в Глазгоу, но още по-конкретно, да поемем отговорността за опазване на природата, за онзи дар, който сме получили и който трябва да излекуваме, защитим и развием. И това придобива много по-голямо значение, защото е предизвикателство пред нас в постпандемичния период. Все още не всичко е свършило, но трябва да гледаме напред, защото това е криза. Знаем, че от една криза не се излиза по един и същи начин: или към по-добро или по-лошо. И ние сме загрижени да видим, че околната среда е по-чиста, по-спретната и защитена. Нека се грижим за природата, така че тя да се грижи за нас. Желая ви успех“.

Източник: Vatican NEWS


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎