Папа Франциск изрази съболезнования за упокоението на принц Филип

Осем дневен траур и частно погребение за принц Филип, херцог на Единбург. Цяла Великобритания скърби за кончината на съпруга на кралица Елизабет II, който почина вчера, 9 април, на 99-годишна възраст. Тази сутрин папа Франциск отправи съболезнователна телеграма към великобританската кралица.

В телеграма, подписана от ватиканския държавен секретар кардинал Пиетро Паролин, адресирана до Елизабет II, папа Франциск изказва „своята тъга от вестта за смъртта – се чете в текста – на Вашия съпруг принц Филип, херцог на Единбург“. В телеграмата папата изказва на кралицата и членовете на британското кралско семейство „искрени съболезнования“. Светият отец припомня „отдадеността на принц Филип на брака и семейството, неговата видна история в служба на обществото и неговия ангажимент за възпитанието и насърчаването на бъдещите поколения“. Накрая папата поверява принц Филип на милосърдната любов на Христос, нашия Изкупител. „На Вас – потвърждава отново папата, обръщайки се към Елизабет II – и към всички, които скърбят за неговата смърт в сигурната надежда за възкресението, призовавам Господнята благословия на утеха и мир“.

Великобритания в траур

Цяла Великобритания скърби за смъртта на принц Филип. Ще бъдат спазени осем дни национален траур, а погребението на съпруга на Елизабет II ще бъде в строго частна форма.

Източник: Vatican NEWS

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal