Начало » Новини » България » Отец Цанко Тотев от село Горни Лозен навършва 91 години, от които 41 в презвитерско служение: Архиерейски поздрав и дар | СНИМКИ

Отец Цанко Тотев от село Горни Лозен навършва 91 години, от които 41 в презвитерско служение: Архиерейски поздрав и дар | СНИМКИ

На 2 април 2021 г. един от най-възрастните свещеници в Софийска епархия – ставрофорен иконом Цанко Тотев от с. Лозен навърши 91 години и отбеляза 41 години свещеническо служение.

По повод личния празник на свещеника, Софийският викарий – Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп посети енорията на с. Горни Лозен и поздрави скромния, но достолепен духовник, който всеодайно и ревностно вече три десетилетия обгрижва софийската енория.

Владиката бе тържествено посрещнат пред най-новия и благолепен храм „Св. Атанасий Велики“ от рожденика – отец Цанко и от предстоятеля на храма – свещеник Георги Марков.

Да поздравят своя духовен отец в храма бяха дошли от София негови чеда и приятели и мноцина енорияши.

Застанал на солея в храма владиката поздрави от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит достолепния свещеник и като му отправи благопожелания, му поднесе красив букет и постна торта.

„Бог да ти дава здраве и дълги години да се молиш за нас, да ни събираш и духовно да ни радваш!“ – благопожела епископът.

От свое име и от името на църковните настоятели свещеник Георги Марков също поздрави отец Цанко и му подари икона на св. Николай Мирликийски, с обков и нагръден кръст, украсен с полускъпоценни камъни.

Развълнуван, достойният свещенослужител благодари за оказаната чест на всички духовници, енориаши и духовни чеда, дошли да уважат личния му празник.

Архирейски благослов за 91-я рожден ден на ставрофорен иконом Цанко Тотев

Източник: Свещена Митрополия на София

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal