ОСЪДИТЕЛНА ДЕКЛАРАЦИЯ на Коптската православна патриаршия на Александрия относно екзекуцията на християнин от терористи на Ислямска държава | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: EN

Автор: Александър Иванов

Коптската православна патриаршия на Александрия излезе с изявление на 18 април 2021 по повод екзекуцията на 62-годишния Набил ал-Хабаши, който беше заловен и убит от Ислямска държава в северната част на Египет. Това съобщава Ahram Online.

Коптската Църква заявява, че скърби за смъртта на покойния и категорично осъжда действията на Ислямска държава, насочени срещу живота и мира.

Убийството се е състояло в град Бир ел Абд в областта Северен Синай, Североизточен Египет.

ВИДЕО ОТ ЕКЗЕКУЦИЯТА

Говорителят на Ислямска държава казва във видеото, че екзекуцията на Набил ал-Хабаши е в резултат на неговото и на църквата сътрудничество с египетската армия и разузнавателните служби срещу Ислямска държава.

Верен син и раб, който се придържаше към своята религия до смърт“ – така определиха покойния от Коптската Църква.

Според Църквата, Набил ал-Хабаши е бил държан в плен от терористичните организации в продължение на пет месеца.

Същевременно Коптската Църква изрази пълна солидарност с египетската държава в противодействието на омразните актове на тероризъм.

Подобни действия само ще усилят нашата решителност да запазим ценното си национално единство. Отдаваме почит на нашите герои от египетските въоръжени сили и полиция, и изказваме своите съболезнования на семейството на мъченика, молейки се в името на мира и просперитета на нашата страна.“ – казват още от Коптската православна патриаршия на Александрия.

По време на видеото също така един от терористите призовава за кръстоносен поход срещу християните, предупреждавайки по-конкретно християните в Египет за подобна съдба в случай на сътрудничество с армията.

Дъщерята на убития – Марина Набил – написа във Facebook: „Татко, ще ми липсваш. Ти ни направи горди с твоите добродетели и твоето мъченичество и силна вяра.

Бог да упокои душата на поредната жертва на ислямския екстремизъм!
Царство му Небесно!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal