Опело на блаженопочившия Митрополит на Синада Дионисий във Фенер | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: GR EN

Автор: Йордан Георгиев

Днес, в понеделник на 19 април 2021 г., в Патриаршеския Храм на Свети Георги във Фенер беше отслужено Изходното Последование на блаженопочившия Митрополит на Синода г-н Дионисий с хоростасия на Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей и Йерарси на Престола.

Сутринта беше отслужена Божествена Литургия на Преосветените дарове от Високопреосвещения Митрополит на Калиуполис и Мадитос г-н Стефан, а в края беше отслужен и Трисагий за упокоение на душата на блаженопочившия Митрополит на Синада Дионисий. Вселенският Патриарх взе съмолитвено участие.

След това около 12:00 ч., беше отслужено и Изходното Последование на блаженопочившия Митрополит на Синда Дионисий от Вселенския Патриарх в съучастие на Високопреосвещените Митрополити Стареца на Дерки г-н Апостол, Стареца на Принцовите острови г-н Димитрий, на Филаделфия г-н Мелитон, на Мириофито и Перистаси г-н Ириней, на Мира г-н Хрисостом, на Сасими г-н Генадий, на Калипуполис и Мадитос г-н Стефан и на Саранда Еклисиес г-н Андрей.

Прощалното слово беше произнесено от Патриаршеския дякон г-н Икумениос Аманатидис.

Молитвено съучастие взеха Високопреосвещеният Митрополит на Трануполис г-н Герман, Преосвещените Епископи на Аликарнасос г-н Адриан, на Арависос г-н Касиан и на Тралес г-н Вениамин, клирици от Патриаршеския двор, от Светейшата Архиепископия на Константинопол и на прилежащите Свещени Митрополии, Архонти с офикии на Светата Христова Велика Църква, представители на гръцкото малцинство, сестрата на починалия Йерарх и други негови роднини, както и вярващи от Града.

Погребението на вечнопаметния Йерарх се състоя в Гробището на Монастира Живоприемни Източник във Валукли от Високопреосвещения Митрополит на Саранда Еклисиес г-н Андрей.

Вечна му памет! Царство му небесно!


Източник: Οἰκουμενικὸν Πατριαρχεῖον

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal