Начало » Новини » България » Нов монах в Бачковския Монастир – брат Назарий | СНИМКИ

Нов монах в Бачковския Монастир – брат Назарий | СНИМКИ

С благословението на Светейшия Български патриарх Неофит и на Св. Синод на БПЦ, на 10.04.2021г. Бачковската ставропигиална света обител се сподоби с ново чадо. В манастирското братство встъпи свещеноиконом Виктор Нешев. Чинът на пострижението бе извършен в съборната църква на манастира от игумена на обителта – Велички епископ Сионий, в присъствието на братята на Бачковския манастир, дошлите специално за пострижението братя на Троянската обител – йеромонах Стефан и йеродякон Елисей и много вярващи християни, пожелали да споделят духовната радост от „сватбата с небето” на отец Виктор. В притвора на храма, отец Виктор бе взет под мантия от духовния му старец, йеромонах Макарий, игумен на Неделишкия манастир „Св. Атанасий”, Софийска епархия. Името в монашество на о.Виктор ще бъде Назарий.

За досегашния си престой в манастира, бившият вече о. Виктор и настоящ йеромонах Назарий, засвидетелствува себе си като благочестив и христолюбив брат в Христа, предан на богослужението и внимателен в общението с братята, служителите и поклонниците на манастира.

В напътственото си слово към новопостригания брат, епископ Сионий му пожела твърдост и непреклонност в избрания път на изпитания и духовна бран, преуспяване в смирението, „венец на монаха”- по думите на св. Макарий, и най-силно оръжие срещу козните на нечестивия, в изкачването на Лествицата към небесните селения на нашия Господ, Иисус Христос!

Източник: Бачковски Монастир

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal