Нови книги на Архимандрит Вартоломей, Игумен на Свещения Монастир Есфигмен

In other languages: GR

Автор: Александър Иванов

Излязоха две нови книги на Архимандрит Вартоломей, Игумен на Свещения светогорски Монастир Есфигмен, предава пресслужбата на Монастира.

Първата е озаглавена „От сърце“ и включва кратки текстове с духовен и поучителен характер. Целта на Игумена е да събуди съвестта, да насърчи хората и в крайна сметка да покаже колко прости са нещата, защото в съзнанието на всеки човек изкушението ги преувеличава, като безмилостно атакува с помисли, за да предизвика униние и отчаяние.

Текстовете дават отговори на съвременни въпроси и недоумения. Мислите на Архимандрит Вартоломей дават лъч надежда и оптимизъм за по-спокойно и светло ежедневие. Книгата има предговор от Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей и от гражданския губернатор на Света Гора г-н Атанасиос Мартинос.

Втората книга е озаглавена „Просто така“ и съдържа кратки текстове на стареца Вартоломей, които предлагат моменти на духовна прохлада и почивка. Това е книга джобен формат, лесна за употреба и подходяща за подарък за хора от всякаква възраст.

Книгите са достъпни във всички модерни книжарници (включително и електронни), както и в самия Монастир Есфигмен.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal