Новият Митрополит на Пруса Йоаким отслужи Водосвет за грузинската общност в Бурса | СНИМКИ

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

В четвъртък на 01 април 2021 г., новият Митрополит на Пруса г-н Йоаким отслужи в своята катедра в Пруса (Бурса) Водосвет за началото на месеца и Параклис към Пресвета Богородица със съмолитвеното участие на членове на грузинската общност в града.

Високопреосвещеният Митрополит заедно с Архимандрит Илиас Джинджолава бяха на протоколно посещение при кмета на Мудания г-н Хайръ Тюркйълмаз. По време на срещата, гостите и домакина си размениха подаръци.

След края на срещата, Митрополит Йоаким и Архимандрит Илиас посетиха Сиги и Триглия за да проверят актуалното състояние на византийските храмове на Светите Архангели (Таксиарси) и на Пресвета Богородица Пандовасилиса (Всецарица).

Последва и посещение на великолепната сграда на гръцкото училище в Триглия, построена през 1904 г. и реставрирана из основи от Община Мудания за да се използва като музей, заседателен и културен център.

През цялото време, Митрополит Йоаким беше придружаван от Архимандрит Илиас Джинджолава, ефимерий на грузинската общност в Константинопол.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Προύσης

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal