Никос Дендиас ще посети Вселенския Патриарх Вартоломей. Среща между Атинския Архиепископ Йероним II и гръцкия външен министър | СНИМКИ

In other languages: GR

Автор: Александър Иванов

Министърът на външните работи на Република Гърция г-н Никос Дендиас бе на посещение при Негово Блаженство Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II на 09 април 2021. Това съобщава пресслужбата на Еладската Църква.

Страните обсъдиха актуални въпроси от общ интерес. Никос Дендиас се позова и на своите планирани пътувания до Либия и Анкара, „ако Турция запази добро поведение“, както се изрази той.

Всъщност той каза, че преди да отиде в Анкара, ще посети Константинопол и Вселенския Патриарх Вартоломей.

Имах удоволствието и честта да бъда приет от Архиепископа и да го информирам за проблемите от по-широко естество, разглеждани от външоното министерство“ – каза Дендиас.

От своя страна, Негово Блаженство изрази радостта си от срещата с министъра и подчерта, че признателността му е огромна, защото той имаше възможността да види напредъка в политическите и националните въпроси. Както той каза, обсъждани са въпроси от общ интерес, вкл. национални, икономически, здравни заради пандемията, но също така и отношенията между Църквата и държавата, които касаят външното министерство.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal