Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на България » Настанен ли е в болница с инсулт/инфаркт Българският Патриарх Неофит?

Настанен ли е в болница с инсулт/инфаркт Българският Патриарх Неофит?

Автор: Doxologia INFONEWS

По информация от няколко достоверни независими един от друг източници на Doxologia INFONEWS става известно, че Българският Патриарх г-н г-н Неофит от два-три дена е настанен в софийска болница с инсулт или инфаркт.

От друга страна, източници от Софийска Митрополия заявяват, че той е бил намерен в своето легло в неадекватно състояние, поради което близки до Патриарха лица са съдействали да бъде откаран в болница и това да не стане публично достояние.

По наша информация Високопреосвещените Митрополити (поне мнозинството от тях) не са уведомени за този „инцидент“, както и свещениците от Софийската Митрополия. В последно време, служители в Митрополията заявяват, че има засилено движение в административния корпус както и пренасяне на някакви багажи, важни документи, ценни богослужебни и лични вещи от патриаршеските покои.

Служители в Митрополията се притесняват да не изчезнат някакви важни документи като се надяват Свещеният Синод да предприе бързи действия в установяване на истината и фактическата ситуация.

Разбира се, всичко това ако в действителност е истина, събужда у всички нас негодувание от това, дали е изпуснато положението в Патриаршията и Софийската Митрополия.

Не е редно да се укрива такава информация за състоянието на Предстоятеля на пометната ни Църква.

А още по-нередно е Високопреосвещените Митрополити и клириците от Епархията му да не са запознати с тази ситуация. И не на последно място, вярващият христолюбив народ в България, който трябва да се моли за неговото здраве.

Очакваме от Българската Патриаршия и/или от Свещената Софийска Митрополия да потвърдят, или да опровергаят информацията.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal