Начало » Новини » Светът » Мурманският Митрополит Митрофан уволни и аргоса свой клирик заради това, че е прострелял смъртоносно куче | СНИМКИ

Мурманският Митрополит Митрофан уволни и аргоса свой клирик заради това, че е прострелял смъртоносно куче | СНИМКИ

Автор: Александър Иванов

На 12 април 2021 Мурманският и Мончегорски Митрополит г-н Митрофан от Московската Патриаршия с указ освободи от длъжност своя клирик Протойерей Константин Кузнецов, настоятел на Успенския Храм в град Апатити, предава Интерфакс.

Митрополитът е предприел това действие след официално разследване на убийство на куче.

Както обясни прессекретарят на Мурманска Епархия Павел Кондратев, свещеникът е уволнен „във връзка с извършването на обществено опасно деяние, несъвместимо с презвитерското служение, което нанесе значителни вреди на общественото мнение за Православната Църква на Русия“.

Според източници на Интерфакс, Кузнецов също така е и аргосан.

По-конкретно, вечерта на 08 април на ски пистата на връх Кукисвумчор в Кировск, по време на тренировки на деца, местно куче на име Фрося е било застреляно. Кучето е било любимец на местните и на всички спортуващи в ски комплекса. Свидетели на убийството са посочили настоятеля на Успенския Храм, който, според тях, недолюбвал кучето. Записи от камери за видеонаблюдениe са потвърдили тази версия.

Според информацията на Murmansk.mk, изстрелът е направен от голямо разстояние. Свещеникът е пристигнал с кола по същото време, когато се е случил инцидентът. Очевидци са свидетелствали за това, че свещеникът е имал оръжие. Те казват, че отец Константин е ненавиждал точно това животно, защото то постоянно е лаело по него, което пък от своя страна е предизвиквало вниманието и погледите на околните към свещеника.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal