Московският Патриарх Кирил потвърди решението за налагане на аргос на двама Епископи, обвинени в блудство, пиянство, клетвопрестъпничество и кражба

Епископы Армавирский Игнатий (Бузин) и Костомукшский Игнатий (Тарасов)

Автор: Александър Иванов

Негово Блаженство Московският Патриарх г-н г-н Кирил потвърди решението на Висшия Общоцърковен съд на Московската Патриаршия, който по време на своето заседание на 02 и 03 март 2021 реши да наложи аргос на Епископ Игнатий (Тарасов) и Епископ Игнатий (Бузин) заради извършване на църковни престъпления, които са били документирани.

Епископ Игнатий (Тарасов) е обвинен в нарушаване на 25-ти Апостолски Канон (блудство, клетвопрестъпничество или кражба) и 42-ро Апостолско правило (пиянство и игра), а Епископ Игнатий (Бузин) е обвинен в нарушаване на 25-ти Апостолски Канон (блудство, клетвопрестъпничество или кражба).

Според Съда, с делата и поведението си двамата Епископи са довели до значително разстройство в духовния живот у преждеповерените им Епархии.

Според информацията на Релігійна правда, през 2015 Епископ Игнатий (Тарасов) е бил виновен за пътен инцидент, при който неговият спътник е получил фрактура на гръбначния стълб. Епископът изгубил контрол над превозното средство, което шофирал, и след това се крил в продължение на два дни от властите.

Припомняме, че писма и фотографии, свидетелстващи за начина на живот на Епископ Игнатий (Тарасов) и Епископ Игнатий (Бузин), които на 18 май 2020 бяха временно отстранени съответно от управлението на Костомукшска Митрополия и Армавирска Митрополия, бяха широко разпространени в мрежата в началото на май 2020.

Сред материалите има подробни разкази, снимки с пикантно съдържание и доказателства за активния хомосексуален живот на Епископите.

Бивш иподякон, който живее в къща в близост до Катедралния Храм в Костомукша, разказва за системното пиянство на Епископ Игнатий (Тарасов) и на други млади хора, за „пияни литургии“ с използването на нецензурна лексика, пушене на цигари и нелегално варене на алкохол, запои, гей оргии, използване на „административен ресурс“ и техники за психологическа манипулация по отношение на подчинените.

В мрежата бе публикувана и частната кореспонденция със Свещеномонаха Алексей (Примакин), благочинен в Лоухския район. По-рано, през 2017, беше публикуван подробен разказ на бившите приятели на отец Алексия за начина му на живот, придружен със снимки, потвърждаващи този разказ.

Още на хиротонията на Епископ Игнатий (Тарасов), студенти от Духовната академия са викали „анаксиос“ и публично са го обвинили в пянство и явен хомосексуализъм. В хомосексуализъм уличиха и Епископ Игнатий (Бузин).

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal