Московската Патриаршия засегна темата за джендър идеологията и смяната на пола

Автор: Александър Иванов

Московската Патриаршия не може да приеме смяната на пола при никакви обстоятелства, заяви председателят на Отдела за външни църковни отношения на Московската Патриаршия Волоколамски Митрополит г-н Иларион (Алфеев), известен най-вече като „хулителя на всичко“, предава РИА Новости.

Той коментира изготвянето на специален църковен документ по този въпрос. За разработване на документа ще бъде създадена работна група с участието на компетентни експерти. Митрополит Иларион обясни, че позицията на Московската Патриаршия е изразена в „Основите на социалната концепция“ и „не подлежи на преразглеждане“. „Църквата не може да приеме смяната на пола при никакви обстоятелства.

Очевидно е, че в действителност никаква смяна на пола не се извършва, а осакатяването може да промени само някои от вторичните сексуални характеристики на човек. Не е възможно обаче жената да се превърне в пълноценен мъж или мъжът в пълноценна жена. Индустрията за смяна на пола е индустрия на измамата, в която участват психолози, психиатри, сексолози, ендокринолози, пластични хирурзи.“ – уверен е Митрополит Иларион.

Митрополитът допълни, че „на Запад тази индустрия е широко развита, но в Русия съответните операции се извършват в продължение на няколко десетилетия, още от съветско време. Сега е необходимо да се разрешат въпроси, които се отнасят до различни аспекти на пастирската грижа за лица, страдащи от това психично разстройство, което на съвременния език се нарича полова дисфория“.

Как Църквата може да помогне на такива хора? И какво може да противопостави Църквата на джендър идеологията, една от точките на която е идеята, че биологичният пол на човека може да не съвпада с неговото собствено лично самовъзприемане?“ – каза Йерархът на Московската Патриаршия, обяснявайки, че на тези въпроси трябва да се отговори в разработвания документ.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal