Митрополията на Фтиотида връчи парични чекове на 100 семейства от град Ламия | СНИМКИ

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Днес на 08 април 2021 г., Главният фонд в помощ на бедните на Свещената Митрополия на Фтиотида за пореден път чрез своя програма подкрепи уязвимите групи от населението като раздаде парични чекове на 100 семейства от град Ламия, чрез които могат да закупят стоки от първа необходимост по техен избор.

Тази програма се реализира благодарение на неуморните усилия и грижи на Високопреосвещения Митрополит Симеон в сътрудничество с веригата магазини „Склавенитис“, на която Митрополит Симеон сърдечно благодари.

Митрополитът изказва благодарност и на своя уважаван приятел г-н Констандинос Тасулас, председател и главен изпълнителен директор на компанията „Get Foods Private Company“, която е помощник и поддръжник в битките и тревогите за подкрепа на обременените наши братя.

Митрополитът раздаде паричните чекове лично на всеки нуждаещ се в Митрополитския Храм Благовещение Богородично в Ламия, при спазването на всички санитарни мерки и предписани протоколи. Той благослови уязвимите братя и сестри като отправи и отеческо послание към тях:

Скъпи мои братя и сестри, бих искал да ви кажа добро утро и да
ви пожелая да имате сила и кураж. С възможностите, които имаме се опитваме да бъдем близо до вас по всякакъв начин, в трудностите, които преминавате и които чувстваме като наши трудности.

Молитствам Бог да ви даде сила! Винаги ще бъдем близо до вас, нашите свещеници, сътрудници и сътруднички. Пожелавам животът така да нареди нещата, че да дойдат по-добри дни за вас и за целия свят. Пожелавам го от дълбините на сърцето си“.

Източник: Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal