Митрополитът на Тамасос Исаия е положителен за коронавирус

Новината за положителния резултат за Covid-19 на Митрополита на Тамасос Исаия предизвика силна тревога в Митрополията на Тамасос и Орини.

In other languages: GR

Автор: Йордан Георгиев

Митрополитът на Тамасос и Орини г-н Исаия е положителен за коронавирус Covid-19. Това стана ясно след направения бърз тест за вируса, на който се подлагат клириците и служителите, които работят в Свещената Митрополия на Тамасос и Орини.

Митрополитът към този момент заявява, че е добре със здравето и паралелно с това си е направил PCR тест, чийто резултат очаква съвсем скоро.

«Негово Преосвещенство призовава всички, които са имали контакт с него от 9-то число на този месец да си направят необходимите изследвания и да информират личния си лекар», се казва в изявлението на Свещената Митрополия.

Важно е да се отбележи също, че предишните дни са открити още два положителни случая на коронавирус в Митрополията, поради което тя остава затворена до петък.

Необходимо да се припомни, че Митрополит Исаия вчера присъства на опелото на Сократис Хасикос, на което Архиепископът на Кипър Хрисостом II хоростатисваше.

Припомняме също, че през есента на 2020 г. Митрополит Исаия беше заразен с коронавирус, поради което той прекара 14 дена в самоизолация.

Източник: Sigma Live

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal