Митрополитът на Перистери Климент: В трудните времена имаме две оръжия – молитвата и ваксината. Завчера и аз се ваксинирах. Ваксинирайте се всички | VIDEO

In other languages: GR

Автор: Йордан Георгиев

На 16 април по време на своята омилия след края на Последованието на Богородичния канон и акатист, Високопреосвещеният Митрополит на Перистери г-н Климент обърна особено внимание на ваксината и ваксинационния процес, който е в своя апогей в Гърция.

Митрополит Климент призова всички свои епархиоти да се ваксинират срещу коронавирус, както да слушаме съветите на специалистире и стриктно да се спазват съответните ограничителни мерки, заявявайки че „С Божията помощ ще преминем тази пандемия“.

Ето какво каза по-конкретно за ваксината:

Братя мои, тези времена са трудни, времената са кризисни и в този момент имаме в нашите ръце единственото оръжие, освен молитвата – ваксината. Умолявам ви, като ваш духовен отец и Епископ – всички в тази Митрополия да се ваксинирате. Завчера и аз се ваксинирах. Нека послушаме съветите на специалистите и всички да се ваксинираме, понеже в противен случай нещата ще станат по-трудни за нас, за дома ни, за семейството ни, за обществото ни.

И така, особено тази вечер отправяме прошения и молитви към Троичния Бог чрез ходатайството на нашата Пресвета Богородица Евангелистрия да даде на всички търпение, да даде здраве. И всички ние душевно и телесно здрави да си пожелаем един другиго „Честит празник“ и „Честито Възкресение Христово“, братя мои! Бог и Богородица да бъдат с нас“.

Източник: Ορθοδοξία News Agency

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal