Митрополитът на Неа Йония Гаврил към лекарите и медицинския персонал на местна болница: Прекланям се пред човещината и величието на душата ви

In other languages: GR


Превод: Йордан Георгиев

Писмо на Митрополита на Неа Йоания Гавриил към лекарите и медицинския персонал на Главната болница „Констандопулион“ в Неа Йония

Неа Йония, 21 април 2021 г.

До
лекарите и сестринския персонал
на Главната болница „Констандопулион“ в Неа Йония

С голямо удоволствие общувам с вас и чрез настоящото писмо бързам с чест да отправя към всеки един и всяка една от вас най-топлите си пасхални пожелания и да изкажа най-дълбоката си благодарност за голямата трудна борба, която ежедневно давате в полза на нашите изстрадали изпитани братя и сестри.

Всъщност пандемията напълно обърна живота ви и постави нова реалност. Дори и в мирно време сте призовани ежедневно да участвате в една специална война и да водите неравна битка. В една много тежка здравна система, вие надхвърляте себе си. Жертвате се за ближния си. Вие сте лишавани, мъчите се и се тревожите за здравето на пациентите си, както и за своето и това на семействата си.

С уважение коленича пред вас и целувам ръката ви. Прекланям се пред човещината и величието на душата ви.

Като пациент преживях високата научна подготовка, която ви отличава. Запознах се с вашия дух, благородство и професионална последователност. С жертвения ум, който проявявате, вие ни вдъхновявате да постоянстваме както и да вдигнем и ние собствения си Кръст.

Но след всяко разпване идва възкресението. След всяка скръб идва радостта. Възкресението на Христос е потвърждението на надеждата, че ще влезем в радостта. Дава ни силата да преодолеем всички страхове и да почувстваме безкрайната Божия любов към нас.

От сърце желая на всички вас победата, която Изкупителят и Господ предлага със Своето славно Възкресение, за да даде всички ни желано здраве и радост от истинската свобода. Връзката ни с Него.

Митрополит на Неа Йония, Филаделфия, Ираклион и Халкидона
+ ГАВРИИЛ

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Νέας Ἱωνίας, Φιλαδελφείας, Ἡρακλείου καὶ Χαλκηδόνος

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal