Начало » Разни » COVID-19 » Митрополитът на Неа Йония Гаврил към лекарите и медицинския персонал на местна болница: Прекланям се пред човещината и величието на душата ви

Митрополитът на Неа Йония Гаврил към лекарите и медицинския персонал на местна болница: Прекланям се пред човещината и величието на душата ви

In other languages: GR


Превод: Йордан Георгиев

Писмо на Митрополита на Неа Йоания Гавриил към лекарите и медицинския персонал на Главната болница „Констандопулион“ в Неа Йония

Неа Йония, 21 април 2021 г.

До
лекарите и сестринския персонал
на Главната болница „Констандопулион“ в Неа Йония

С голямо удоволствие общувам с вас и чрез настоящото писмо бързам с чест да отправя към всеки един и всяка една от вас най-топлите си пасхални пожелания и да изкажа най-дълбоката си благодарност за голямата трудна борба, която ежедневно давате в полза на нашите изстрадали изпитани братя и сестри.

Всъщност пандемията напълно обърна живота ви и постави нова реалност. Дори и в мирно време сте призовани ежедневно да участвате в една специална война и да водите неравна битка. В една много тежка здравна система, вие надхвърляте себе си. Жертвате се за ближния си. Вие сте лишавани, мъчите се и се тревожите за здравето на пациентите си, както и за своето и това на семействата си.

С уважение коленича пред вас и целувам ръката ви. Прекланям се пред човещината и величието на душата ви.

Като пациент преживях високата научна подготовка, която ви отличава. Запознах се с вашия дух, благородство и професионална последователност. С жертвения ум, който проявявате, вие ни вдъхновявате да постоянстваме както и да вдигнем и ние собствения си Кръст.

Но след всяко разпване идва възкресението. След всяка скръб идва радостта. Възкресението на Христос е потвърждението на надеждата, че ще влезем в радостта. Дава ни силата да преодолеем всички страхове и да почувстваме безкрайната Божия любов към нас.

От сърце желая на всички вас победата, която Изкупителят и Господ предлага със Своето славно Възкресение, за да даде всички ни желано здраве и радост от истинската свобода. Връзката ни с Него.

Митрополит на Неа Йония, Филаделфия, Ираклион и Халкидона
+ ГАВРИИЛ

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Νέας Ἱωνίας, Φιλαδελφείας, Ἡρακλείου καὶ Χαλκηδόνος

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal