Митрополитът на Керкира отслужи Трисагий за блаженопочившия принц Филип, Херцог на Единбург | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: GR

Автор: Йордан Георгиев

На 17 април 2021 г., по време на погребението на Негово Кралско Височество принц Филип в Лондон, по същото време Високопреосвещеният Митрополит на Керкира г-н Нектарий отслужи Трисагий за упокоение на неговата душа. Трисагият беше отслужен в Катедралния Храм на Свети Спиридон в Керкира. Портретът на Негово Кралско Височество беше донесен с процесия със съответния протокол за аристократични особи.

На последованието присъстваха кметът на Керкира г-жа Меропи Идреу, председателят на Общинския съвет Димитрис Металинос и депутатът от Нова Демокрация г-н Стефанос Гикас.

На помена присъстваха също Римокатолическият Архиепископ на Керкира, Кефалония и Закинтос г-н Георгиос Алтувас, предстоятели на Агликанската църква и членове на британската общност на о-в Керкира.

Припомняме, че принцп Филип е роден на 30 юни 1921 г. в Кралската резиденция Сан Репо в Керкира. Той е син на гръцко-датския принц Андрей. По бащина линия е член на Гръцко-датското кралско семейство.

След рождението му, той приема Свето Кръщение в Православната Църква и става неин член, макар след 20 години формално да приема по протокол англиканството заради женитбата си с Кралица Елизабет II.

Принц Филип много пъти е посещавал Гърция, в повечето случай неофициално. Много пъти при своите посещения той включава в своята програма монастири и исторически забележителности.

Принц Филип е чичо на настоящия бивш крал на Гърция Констандинос II, както и на сестра му бившата кралица на Испания София и тяхната сестра принцеса Ирина Гръцка.

Бог да го прости! Царство му небесно!


Източник: Enimerosi.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal