Митрополитът на Испания и Португалия присъства на Пасхално бдение в римокатолическия Катедрален Храм на Пресвета Богородица от Алмудена в Мадрид | СНИМКИ

In other languages: ESGR EN

Превод: Йордан Георгиев

В събота на 03 април 2021 г., в 20:00 ч. местно време, Негово Високопреосвещенство Митрополитът на Испания и Португалия и Екзарх на Средиземно море г-н Висарион присъства на Пасхалното бдение в римокатолическия Катедрален Храм на Пресвета Богородица от Алмудена (Санта Мария ла Реал де ла Алмудена) в Мадрид, по покана на Негово Високопреосвещенство Кардинал Карлос Осоро, Архиепископ на Мадрид. По този начин, Митрополит Висарион връща братското посещение, което направи с посещението си на неговата интронизация Кардинал Карлос Осоро.

Митрополитът на Испания и Португалия беше любезно приет от Кардинала и другите членове на Курията в 19:30 ч., последвано от посещение в катедралата и капитула. И в двата случая, г-н Висарион успя да оцени иконите и съответната орнаментика в неовизантийски стил, която може да се види на различни места в Катедралата. Голяма част от това иконографско и художествено дело са на словенския художник и творец Марко Иван Рупник.

По време на Пасхалното бдение, както и в края на римокатолическото богослужение, Негово Високопреосвещенство г-н Висарион и Негово Високопреосвещенство Кардинал Карлос Осоро си размениха прегръдка на мира и други жестове на братското милосърдие.

Важно е да се отбележи, че Митрополит Висарион в продължение на 14 години е бил представител на Н.Б. Всесветейшеество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей на Пасхалните тържества на Римокатолическата църква в Константинопол.

Снимки: Луис Милан

2021-04-03 - Vigilia Pascual

Източник: Sacra Metrópolis Ortodoxa de España y Portugal y Exarcado del Mar Mediterráne | Ἱερὰ Μητρόπολις Ἰσπανίας καὶ Πορτογαλίας

Римокатолическа Катедрала на Пресвета Богородица от Алмудена в Мадрид, Испания

 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎