Костас Власис: Как Светият Огън ще бъде донесен в Гърция | VIDEO

In other languages: GR


Превод: Йордан Георгиев

В предаването „Кинония Ора“ по MEGA TV заместник-министърът на външните работи на Гърция г-н Костас Власис говори за това как ще се осъществи пренасянето на Светия Огън в Гърция през тази година.

Ще отида да получа Светия Огън. Израелските власти разполагаха с някакви данни, както миналата година, които казваха, че отново не можем да отидем и да изпратим само един самолет, за да получим Светия Огън. След нашия натиск тяхната съпротива беше изострена и затова тази година, поради моята институционална роля, аз ще отида там. Ще отида в Йерусалим, ще съучаствам в ритуала на Възкресението и ще получа Светия Огън. Тръгвам от Атина рано в събота сутринта. Около 15:00 ч. ще бъде службата за Възкресение на Гроба Господен и около 18:00 ч. ще се върнем“, обясни г-н Власис.

Миналата година Светият Огън изобщо не беше споделен. Тази година това ще бъде стъпка по-напред в разпространението му. При пристигането му в Атина, 12 самолета от две авиокомпании ще тръгнат за своя сметка и ще транспортират Светия Огън до Солун, Александруполис, Янина и други градове в страната“, продължи той.

Мисля, че вече ясно, че Възкресението ще се състои в 21:00 ч. Тази година е Великден ще бъде по-добре от миналата година. Църквите са отворени и дори с ограничения вярващите могат да отидат и ние ще можем да отидем, Светият Огън също по въздух до 12 града. Това, което бяха казали и Вселенският Патриарх, и Архиепископът на Атина беше, че Светият Огън е това, което гори в кандилито на всяка Света Трапеза (Престол – Бел. прев.) във всеки храм“, подчерта г-н Власис в заключение.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal