Команският Епископ Михаил се срещна с министъра по въпросите на ветераните на Украйна Юлия Лапутина

In other languages: UKR

Автор: Александър Иванов

Срещата с такива хора вдъхновява и ни дава сили да работим, за да запазим Украйна свободна.

Така пресслужбата на Министерството по въпросите на ветераните на Украйна описва срещата на министър Юлия Лапутина с екзарха на Вселенската Патриаршия в Украйна Комански Епископ г-н Михаил.

Присъствието на представителството на Вселенската Патриаршия в Украйна е свидетелство за великата Божия милост към православните украинци“ – казва Юлия Лапутина.

На срещата беше обсъдено значението на подкрепата за религиозната свобода, развитието на духовността в Украйна и религиозната дипломация.

Команският Епископ подчерта безценната роля на украинските защитници в опазването на украинската държава и в защитата на бъдещето на украинския народ.

Духовният фронт е не само борба срещу всякакъв вид пропаганда на агресора (Русия – Бел. Doxologia INFONEWS), укрепване на вярата на украинците в собствените им сили и в победа над врага. Но това включва подкрепа за войниците и помощ за връщането им към спокоен живот. И достойна почит към тези, които са дали живота си за свободата на Украйна. Защитниците бяха първите, които въведоха в Украйна мирогледа на украинците като нация.“ – подчерта министърът.

Тя също сподели с Епископ Михаил планове за създаване заедно с Йерархията на мобилни групи за рехабилитационна работа с ветерани в най-отдалечените краища на Украйна.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal