Киевският Митрополит Епифаний: Украинците няма да се поддадат на страха, който руснаците искат да предизвикат

In other languages: EN – UKR – GR

Автор: Костас Онисенко за OrthodoxTimes.gr

Послание на морално възвисяване бе отправено към украинския народ от Митрополита на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний.

Митрополит Епифаний реагира на заплахата от война, която се задава над Украйна тези дни, поради силната концентрация на руски войски на границата със страната, в отцепения регион, контролиран от сепаратистите и руската армия.

Митрополит Епифаний каза, че „украинците няма да се поддадат на страха, който руснаците се опитват да предизвикат с действията си. А съседът-агресор много добре знае, че през цялото това време украинците са проявявали такава духовна сила и единство, каквото малцина са очаквали от нас. Ние сме били унищожени от бомбардировките и лъжите на агресора, но това не ни е сломило.

Тези дни през април навлизаме в осмата година на войната. Война, която не искахме, не започнахме и не провокирахме. Никога не сме се стремили към нещо, което не е наше, никога не сме се опитвали да поробваме други или да окупираме нечия земя. Война, в която ние защитаваме земята, която Бог ни е дал, нашия народ и нашите ценности“ – каза Предстоятелят на Православната Църква на Украйна.

Източник: OrthodoxTimes.gr


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎