ИЗВЪНРЕДНО: Ловчанският Митрополит Гавриил е заразен с коронавирус COVID-19

Автор: Doxologia INFONEWS

Високопреосвещеният Митрополит на Ловеч г-н Гавриил е заразен с коронавирус. Това сигнализираха източници на Doxologia INFONEWS.

Според информацията на Doxologia INFONEWS, Митрополит Гавриил е ходил да си прави рентген на белите дробове, поради съмнение за белодробна пневмония. Тогава Митрополитът е тестван и за коронавирус с PCR тест, който е дал положителен резултат.

Същевременно, според информацията ни, нито Митрополитът, нито хората, с които е контактувал през последните дни (вкл. служителите от Свещената Митрополия на Ловеч и клириците от по-тясното му обкръжение) не са карантинирани, нито спазват каквато и да е карантина от гледна точка на защитата здравето на околните и разпоредбите на здравните власти за ковид заразени граждани.

Наши източници твърдят, че информацията за наличието на ковид инфекция при Митрополит Гавриил неясно защо се пази в тайна от обществеността.

Според уебсайта на Свещената Митрополия, Митрополит Гавриил за последно е служил на 25 март 2021 (Благовещение) в село Соколово (Област Ловеч) със свещениците Кънчо Кабадийски, Михаил Ковачев, и дякон Петър Милошов. На богослужението са присъствали кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и кметският наместник на село Соколово Милчо Маринов.

От Doxologia INFONEWS очакваме от Българската Патриаршия и от Свещената Митрополия на Ловеч да потвърдят, или да опровергаят информацията ни.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal