ИЗВЪНРЕДНО: Българската Патриаршия потвърди информацията на Doxologia INFONEWS, че Патриарх Неофит е настанен в болница

Снимка от архива: Патриарх Неофит (вдясно) и секретарят на Софийска Митрополия, близък до Патриарха, Ангел Младенов (вляво).

In other languages: MK

Автор: Doxologia INFONEWS

След като на 12 април 2021 Doxologia INFONEWS първа и единствена разкри и съобщи, че Негово Блаженство Българският Патриарх Патриарх г-н г-н Неофит е настанен в болница, на 15 април 2021 пресслужбата на Патриаршията потвърди информацията ни.

Оттам заявяват:

Във връзка с информация, касаеща здравословното състояние на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, известяваме, че Светейшият патриарх, както всеки човек на неговата възраст, страдащ от хронични заболявания, които периодично се обострят, е желателно да бъде проследяван в болнична обстановка, поради което, той постъпи за ежегодни изследвания и лечение в болница. При постъпване в болничното заведение, на всеки пациент, както и на Негово Светейшество, също бе извършен задължителен PCR тест за COVID-19, който подчертаваме, че е отрицателен!

Призоваваме верния Божи народ да приема за достоверна информацията, която се обявява единствено от Св. Синод на Българската Православна Църква – Българска Патриаршия.

Първо смятаме, че така предадената информация от пресслужбата не изглежда прозрачна и от Патриаршията не казват ясно поради какви заболявания Негово Блаженство е настанен в болница, както и какво е състоянието му към момента.

Факт е, че Българската Патриаршия излиза с някаква информация след разкритието на Doxologia INFONEWS, която единствена от медиите в Република България не си замълча и не затаи истината, което означава, че Българската Патриаршия потвърждава изнесената от нас информация, макар в неин стил не толкова ясно.

В правото сме си да смятаме, че към този момент Българската Патриаршия не е в позиция да заявява коя информация е достоверна, и коя информация е недостоверна, при положение, че служителите от Патриаршията умишлено прикриват истинската информация за здравословното състояние на Българския Патриарх Неофит, което е престъпно деяние спрямо Предстоятеля на поместната Църква, за да не се даде възможност вярващият народ да се моли за неговото оздравяване. Какви са техните цели и намерения, само Бог знае. Но рано или късно, те стават достояние и на обществеността.

Същевременно, за първи път през последните две десетилетия откриването на новия Парламент се проведе без присъствието на Българския Патриарх. Председателстващата първото заседание на новото Народно събрание Мика Зайкова също потвърди информацията на Doxologia INFONEWS, съобщавайки, че Патриарх Неофит е болен и затова няма да участва в официалната церемония. В залата на Парламента присъстваха Мелнишкият Епископ г-н Герасим, Главен секретар на Свещения Синод, Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи и главният секретар на Главното мюфтийство г-н Джелал Фаик.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal