Дори и руският президент нарече УПЦ-МП – „Руска Православна Църква“ | VIDEO

In other languages: EN – GR – UKR – RUS


Автор: Александър Иванов

Руската Църква в Украйна, водена от Митрополит Онуфрий, получи неочакван удар от самия Владимир Путин, предава Релігійна правда.

Руският президент Владимир Путин нарече самоназоваващата се Украинска Православна Църква-Московска Патриаршия – „Руска Православна Църква“. Той се случи по време на брифинг след среща с Александър Лукашенко на 22 април 2021.

Отговаряйки на въпроси относно предложението на украинския президент Володимир Зеленски за среща, Путин предложи да се срещнат в Москва „по всяко удобно време“. В същото време той подчерта, че „наскоро сегашната администрация на Украйна предприе много стъпки, които разрушават руско-украинските отношения. Това се отнася до редица проблеми в двустранните отношения, това се отнася до отношението към Руската Православна Църква (РПЦвУ – Бел. Doxologia INFONEWS) и нейното разрушаване по същество, опитите да бъде унищожена, до руския език и до руските граждани в Украйна. Много стъпки, за които само съжаляваме“.

С други думи, самият президент призна, че Църквата на Митрополит Онуфрий, която се опитва да докаже, че „е независима Църква на Украйна“ по всякакъв начин, дори чрез заплахи и съдебни дела, всъщност е това, за което всички знаят: поделение на Московската Патриаршия, контролирано пряко от Москва.


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎