Гръцкият външен министър от Константинопол: Бог да благослови усилията на Вселенския Патриарх в ръководството на Православието | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: GR – EN –  RUS

Автор: Йордан Георгиев

Днес на 14 април 2021 г., външният министър на Гърция г-н Никос Дендиас се срещна с Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей в Константинопол. Това привлече огромния интерес на турските медии. Срещата се проведе в сградата на Генералното консулство на Гърция в Града.

Това е голяма радост и вълнение за мен, че днес се срещам в Негово Божествено Всеветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей.

Бих искал да му поднеса топлосърдечните поздравления и уважение на министър-председателя на Гърция г-н Кириакос Мицотакис, който вече изказа своите съболезнования, както и аз моите. за неприятното събитие с кончината на сътрудника на Патриарха (г-н Никос Мангинас – Бел. авт.).

Бих искал също така да му пожелая и да го поздравя за изпълването през тази година на 30 години на Вселенския Престол, ако не се лъжа, и 60 години свещенство. Нека Бог да подкрепя и да благослови усилията му в ръководството на Православието.

Също така, инициативите на Патриарха за нас в министерство на външните работи имат изключителен интерес особено по чувствителни въпроси, например по въпросите за опазването на околната среда, за които Вселенският Престол е развил много голяма глобална дейност. И така, ще имам възможността да ги обсъдя заедно с него, както разбира се и въпросите, които се отнасят до Православието, гръцката диаспора тук в Константинопол и по други въпроси от общ интерес.

Това за мен, както винаги казвам, е голяма радост и голяма чест да се срещна за пореден път с Вселенския Патриарх. Сърдечно Ви благодаря Ваше Всесветейшество, че ми давата тази възможност“, заяви гръцкият външен министър Никос Дендиас след срещата си с Патриарха.

След края на срещата си с Патриарха, г-н Дендиас заедно с генералния консул на Гърция в Града г-жа Георгия Султанопулу посетиха о-в Халки и се срещнаха с гръцката общност в Константинопол и Принцовите острови.

Г-н Дендиас замина за Атина за онлайн среща на министрите на външните работи и на отбраната на НАТО за Афганистан.

Утре заминава за Анкара за да се срещне със своя колега Мевлют Чавушоглу. 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎