Близки до самоубилия се свещеник от Ростовска Епархия отхвърлят официалната версия за самоубийство поради нетърпимост на болките, причинени от раковото заболяване на свещеника | СНИМКИ

Автор: Александър Иванов

На 02 април 2021 ви съобщихме, че началникът на Отдела по взаимодействие с въоръжените сили и правоохранителните органи към Свещената Епархия на Ростов на Дон (Московска Патриаршия) отец Андрей Немикин се е самоубил. „За наше огромно съжаление отец Андрей се самоуби… На сутринта съпругата му намери тялото му близо до дома“ – каза тогава прессекретарят на Донска Митрополия Игор Петровски.

Тялото бе намерено сутринта на 01 април 2021 в двора на дома на семейството в град Новочеркаск. В стаята на свещеника съпругата му е открила оставена предсмъртна бележка, в която свещеникът е заявил, че повече не може да издържа на силните болки, причинени от раковото му заболяване. Според тогавашната информация, той е бил на силни болкоуспокояващи. Според Игор Петровски, отецът дълго време е изпитвал силни болки в гърба и трудно се е разхождал. До свещеника бе открит и пистолета, с който той се е застрелял.

Иван Кузнецов, който се определя като близък приятел на самоубилия се свещеник, обаче, отхвърля първоначално лансираната от Епархията версия, че свещеникът се е самоубил поради нетърпимост на болките от раковото заболяване.

Според Кузнецов, отец Анрей се е самоубил поради бедност. Това заяви той на страницата си във ВКонтакте.

Немикин не е имал рак, той имаше диабет. Брат ми трябваше да плаща епархийска вноска от 90 хил. рубли на месец, но не можеше да събере толкова много в малкия си храм.“ – казва Кузнецов. Според него, отецът е теглил заем, за да плаща заплати на служителите в Храма на Свети Димитрий Донски в град Ростов на Дон, където е служил.

Да, брат ми също имаше и лични проблеми, но всички те произтичаха от години наред бедност.

В публикацията си Кузнецов споделя снимки на отец Андрей, на една от които са те двамата.

Погребение

На 04 април 2021 в Новочеркаск стотици хора дойдоха да се сбогуват с отец Андрей. Той беше погребан на новото градско гробище на входа на Ростов, без Изходно последование каквото не се полага на самоубийци.

Отец Андрей оставя вдовица и две деца сираци.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal