Архимандрит Йоан за пожара в приюта му: Кошмар, нарочно ни подпалиха

Случва се за втори път през последните месеци, казва духовникът

„Кошмар! Беше страшно! Добре, че няма жертви, добре, че няма жертви…“

Това заяви емоционално пред „България Днес“ отец Иван, след като в нощта на вторник срещу сряда горя пожар в приюта му в монтанското село Якимово.

„Беше около 21 ч. вечерта във вторник, когато усетихме миризма на дим, а след това видяхме и пламъците. Пожарникарите пристигнаха много бързо – само 15 минути след подаването на сигнала. Момчетата успяха да ни спасят от още по-голямо бедствие. В напълно унищожената сграда живеят двама възрастни човека, но точно по това време не са били там и по чудо са се спасили. Всичко е изгоряло, всичко е унищожено, тъй като в постройката има много сух материал“, сподели духовникът, който приема под крилото си стотици изстрадали и безпътни хора.

Според дядо Иван палежът е предизвикан умишлено. „Преди два месеца и половина отново имаше пожар и тогава нещата не бяха случайни. Някой умишлено ни драсва клечката, но не знам кой е. Нямам идея кой ще ни пожелае злото. Следователи от полицията прегледаха за улики, но се съмнявам, че ще разберат кой е виновен за пожара“, каза още отчето.

Според информация от пожарната са унищожени 100 квадратни метра покривна конструкция, 30 бали с фураж са станали на пепел. Благодарение на бързата намеса на огнеборците от Вълчедръм са били спасени две съседни сгради. Тепърва разследващите ще установяват точната причина за пожара.

„Важното е, че няма пострадали хора, другото, макар и с повече усилия, ще го възстановим. Бог да ни пази!“, допълни отец Иван.

Източник: 24 часа


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎