Архимандрит Дионисий (Мишев): Искаме оставката на главния прокурор Иван Гешев в рамките на 24 часа

19.04.2021

Трябва да лишим главния прокурор от възможността да разполага с нещо, което не му се полага по смисъла на правото – да си подаде оставката в рамките на 24 часа. Това каза пред журналисти отец Дионисий във връзка с писмото до Народното събрание, с което се настоява за промени в Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Активният протест, който е от петък миналата седмица, вече се трансформира и в една съзидателна част, но продължава да настоява за тези основни искания, които са: борбата с „бойковизма“ в държавните институции и „каскетчината“ в съдебната система. След почти вече 10 месеца на протест, откакто щафетата е поета от народните представители в 45-ото Народно събрание, онова, с което трябва да ги запознаем, е възможността Иван Гешев повече да не разполага повече с преторианска гвардия и опция за това има“, заяви отец Дионисий.

Той отбеляза, че на протеста има изключително видни личности. „Внесохме писмо с приложена концепция, за която юристи могат да ви кажат повече. Писмото гласи, че трябва да лишим главния прокурор от възможността да разполага с нещо, което не му се полага по смисъла на правото. Това е знак към Иван Гешев да си подава оставката в рамките на 24 часа“, коментира отец Дионисий.

Източник: Фокус

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal