Архиепископът на Кипър: Благодаря на Бога за 80-те години живот, които ми даде | СНИМКИ

In other languages: GR

Автор: Александър Иванов

Осемдесет години живот днес навърши Предстоятелят на Православната Църква на Кипър Негово Блаженство Архиепископ Хрисостом II.

Днес на 10 април 2021 бе отслужена Божествена Литургия от Преосвещения Епископ на Карпасия г-н Христофор в Параклиса на Свещената Архиепископия на Кипър, на която молитвено присъстваше и Негово Блаженство, предава пресслужбата на Кипърската Архиепископия.

От сутринта в Свещената Архиепископия последователно пристигаха различни поздравления от Предстоятели на други поместни църкви, от духовници от Кипър и от чужбина, политици, преподаватели, служители, но и от обикновени хора, които познаваха любовта, простотата, гостоприемството и щедростта на Блаженейшия Архиепископ Хрисостом II.

След богослужението бе даден празничен обяд в трапезарията в чест на Архиепископа. Тези, които присъстваха на обяда, имаха, от една страна, благословията да участват в празничната трапеза, дадена от Негово Блаженство, от друга страна, имаха възможността да чуят изповедната реч на Архиепископа, под формата на разказ за неговите 80 години живот и служение.

Бих искал първо да благодаря на Бога, затова че ми даде цели 80 години, от които 70 – служение в Църквата.“ – каза Архиепископът.

След неговата дълга и искрена реч, бяха изпяти църковни химни и многолетствие с надеждата, че Бог ще дари сили на Архиепископ Хрисостом II да пасе още дълги години паството на Църквата на Кипър.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal