Архиепископът на Атина на откриването на изложбата „С лице към свободата! В Парламента на гърците, два века по-късно“ | СНИМКИ

In other languages: GR

Репортаж за Църковното радио: Макис Адамопулос

Превод: Йордан Георгиев

На 19 април 2021 г. в късния следобед, Негово Блаженство Архиепископът на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II присъства на откриването на юбилейната изложба на Парламента на гърците „С лице към свободата! В Парламента на гърците, два века по-късно“.

Церемонията по откриването ѝ се състоя в 18:00 ч., в заседателната зала на Пленума на Националното представителств, в присъствието на държавното и политическото ръководство на страната, на лидери и представители на парламентарните групи.

Председателят на Парламента г-н Констандинос Тасулас отправи поздрав към всички, а президентът на Републиката г-жа Катерина Сакеларопулу, председателят на Комисията „Гърция 2021“ г-жа Яна Ангелопулу-Даскалаки както и професорът и член на научната комисия на изложбата г-н Пасхалис Китромилидис произнесоха слово.

Изложбата беше представена от един от кураторите г-н Теодорос Куцоянис. На изложбата присъстваха също Доайенът на Дипломатическия корпус, посланикът на Кипър в Гърция г-н Кириакос Кеневезос, посланикът на Русия г-н Андрей Маслов, посланикът на Франция г-н Патрик Мезонав и посланикът на Португалия, която председателства Европейския съюз през текущото шестмесечие г-жа Елена Александра Андраде, ръководителят на Офиса на Европейския парламент в Гърция г-н Констандинос Цуцоплидис и председателят на Фондация „Онасис“, главен спонсор на изложабата, г-н Андонис Пападимитриу.

Освен това, по време на състоялата се среща между Архиепископа и министър-председателя беше обсъден начинът, по който ще работят храмовете и външните пространства около тях в периода на Пасха, при спазването на здравните мерки.

Снимки: Христос Бонис

Източник: Ἱερὰ Ἀρχιεπισκοπή Ἀθηνῶν

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal