Архиепископът на Атина Йероним II: Ваксинирането на всички нас е акт на християнска солидарност и любов към нашия ближен

In other languages: GREN

Превод: Йордан Георгиев

„Краят на пандемията е близо. Нека го приближим, нека го ускорим, като се ваксинираме. Всеки един, който се ваксинира, с този акт на любов към Бога, себе си и своя ближен, отбелязва най-бързия изход от това голямо национално и глобално изпитание“, се казва в изявлението на Архиепископа на Атина и на цяла Гърция Йероним II, след зададен въпрос от журналиста на  ΑΠΕ-ΜΠΕ  Елени Махера по случай честването на Светите дни на Пасха.

Ваксинацията на всички нас, особено на нашето по-възрастно население, е не само акт на индивидуална отговорност, но и акт на християнска солидарност и любов към нашия ближен“, заяви Негово Блаженство.

Ето и пълното изявление на Негово Блаженство Архиепископа на Атина и на цяла Гърция г-н г-н Йероним II:

Нашата Църква, клирът и народът се молят и пожелават да празнуваме Дните на Светите Страдания и Възкресението на нашия Господ във и близо до нашите църкви, при спазването на подходящите здравни мерки за защита на най-висшето благо – здравето и живота на нашите ближни. Но и ние имаме задължение и трябва да поемем отговорностите, които принадлежат на всеки един от нас като отговорни граждани и верни християни.

Казвам го отново с цялата сила на сърцето си: ваксинацията на всички нас, особено на нас по-възрастните, е не само акт на индивидуална отговорност, но и акт на християнска солидарност и любов към нашия ближен.

Като християни, ние хората сме напълно свободни да избираме. И Бог желае от нас винаги да избираме доброто, с ум и със знание. Поставяйки си ваксината, оценявайки този дар на Бога и науката за човека, ние избираме доброто.

Краят на пандемията е близо. Нека го приближим, нека го ускорим, като се ваксинираме. Всеки един, който се ваксинира, с този акт на любов към Бога, себе си и своя ближен, отбелязва най-бързия изход от това голямо национално и глобално изпитание.

Ваксината ни предлага възможността да възстановим нормалността на нашия живот и човешката прегръдка, която толкова много ни липсва.

Ние клириците, трябва първо да дадем добрия пример като се погрижим всички да разберат, че учението на Евангелието се подправя (фалшифицира – Бел. прев.) и облича с лъжи от онези, които наивно или с корист се опитват с опашати чудовищни лъжи (тератологии – Бел. прев.), митове и теории на конспирацията да заблуждават и да плашат нашите ближни”.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal