Алексей Навални ще съди служители на затвора: отказали му достъп до Корана

„Осъзнах, че моето развитие като християнин изисква изучаване на Корана“ – пояснява и заключава той.

Автор: Александър Иванов

Излежаващият присъда критик на Кремъл Алексей Навални заяви на страницата си в Instagram, че съди служители на затвора заради това, че му отказват достъп до свещения за мюсюлманите Коран.

Навални, който излежава присъда от две години и половина по стари обвинения за присвояване, беше затворен през февруари, след като се завърна в Русия от Германия, където се лекуваше от московско отравяне. Най-известната руска опозиционна фигура обяви гладна стачка преди две седмици, за да поиска адекватно медицинско лечение, а съмишлениците му заявиха тази седмица, че властите са заплашили, че ще го хранят насила.

Навални пише, че предприема съдебни действия срещу затворническите власти, защото „не ми дават моя Коран, и това ме вбесява“.

Когато за първи път бях в затвора, направих списък с начините, по които исках да се усъвършенствам, което ще се опитам да направя в затвора. Една от точките бе дълбокото изучаване и разбиране на Корана и Сунната на Пророка. Тук, книгите са всичко за нас и ако трябва да съдите за правото на четене, аз ще съдя.“ – пише Навални.

Публикацията на Алексей Навални дойде ден, след като много мюсюлмани по света започнаха Свещения месец Рамазан.

Осъзнах, че моето развитие като християнин изисква изучаване на Корана“ – пояснява и заключава той.

Припомняме, че в своя декларация от 31 януари 2021 Doxologia INFONEWS категорично, недвусмислено и остро осъди арестуването на Алексей Навални и упражнявания натиск върху него и семейството му, като призова за незабавното освобождаване на Навални и на всички задържани протестиращи негови сътрудници, съмишленици, роднини и близки.


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎