Александрийският Патриарх Теодор II прие апостолическия нунций в Египет монсеньор Никола Тевенин

In other languages: GR – EN

Автор: Александър Иванов

Проблемите, с които се сблъскват християните в Близкия Изток като цяло, както и това как местните християнски църкви могат да се справят с тези проблеми, бяха въпросите разгледани по време на първото посещение на апостолическия нунций в Египет монсеньор Никола Тевенин при Негово Божествено Блаженство Александрийския Патриарх г-н г-н Теодор II. Това съобщава OrthodoxTimes.com.

Апостолическият нунций изрази радостта си от срещата с Предстоятеля на древната Александрийска Патриаршия и удовлетворението си от работата, свършена от Александрийската Патриаршия в Египет и на африканския континент.

От своя страна Александрийският Патриарх подчерта големите исторически взаимоотношения между Александрийската Патриаршия и Римокатолическата църква..

Монсеньор Никола подчерта значимостта на огромното културно съкровище, пазено от Александрийската Патриаршия в седалището ѝ вкл. Патриаршеската библиотека, Музеят и Катакомбите.

Страните обсъдиха и други важни въпроси от общ интерес, подчертавайки своя ангажимент за ползотворно сътрудничество и взаимодействие.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal