Александрийският Патриарх Теодор II прие министъра на туризма на Гърция Харис Теохарис | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: GR

Автор: Александър Иванов

На 03 април 2021 Негово Божествено Блаженство Александрийският Патриарх г-н г-н Теодор II се срещна с министъра на туризма на Република Гърция г-н Харис Теохарис. В момента гръцкият министър е на посещение в Египет по покана на своя египетски колега министърът на антиките и туризма д-р Халед Ал-Анани. Това съобщава OrthodoxTimes.gr.

Харис Теохарис, заедно с посланика на Гърция в Кайро Николаос Гарилидис, бяха привествани от Александрийския Патриарх.

Патриарх Теодор и г-н Теохарис обсъдиха въпроси, свързани с туризма. Освен това, Патриарх Теодор като грък, но и като египтянин по гражданство, изрази загрижеността си и подчерта своя постоянен интерес към възобновяването на туризма в двете страни, тъй като туризмът е основната икономическа дейност в Гърция и Египет.

Туризмът е белият дроб на просперитета за нашите две страни Египет и Гърция.“ – каза Патриархът.

От своя страна гръцкият министър заяви, че е много доволен от срещата с Патриарх Теодор както и от получената от него благословия.

Вие сте бдителен пазител на Православието, на историята на това място, и изпълнявате своя ангажимент по разпространяване Божието Слово“ – каза министърът на Патриарх Теодор.

Накрая министърът посочи, че по време на срещата, която е имал с египетския си колега д-р Халед Ал-Анани е било решено да помогнат за ваксинирането срещу коронавирус на монасите от Свещения Синайски Монастир на Света Екатерина.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal