Начало » Други изповедания и религии » Други религии » Ислям » Александрийският Патриарх изпрати пожелания на президента на Египет Ел-Сиси по случай началото на Рамазана

Александрийският Патриарх изпрати пожелания на президента на Египет Ел-Сиси по случай началото на Рамазана

In other languages: GREN

Автор: Йордан Георгиев

Негово Божествено Блаженство Папата и Патриарх на Александрия и цяла Африка г-н г-н Теодор II изпрати пожелателно послание на египетския президент г-н Абдел Фатах Ел-Сиси и народа на Египет по случай началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

По-конкретно Патриархът на Александрия заяви „Нека Всемогъщият Бог защити всички нас от всяка зла умисъл и да ни дарува богатите милости на здравето и мира“.

Трябва да се отбележи, че чрез своето послание Предстоятелят на Александрия направи специална препратка към пандемията на коронавируса: „И тази година човечеството все още е подложено на пандемията, през която за съжаление стотици наши сънародници загубиха живота си в тази неравна борба. Молим се денем и нощем, за да може човечеството да се върне към своята нормалност както и радостта и надеждата да царуват над земята“.

По случай началото на свещения месец Рамазан бих искал да отправя сърдечни пожелания към нашите събратя мюсюлмани в благословената земя на Нил“, заяви Патриарх Теодор.

Обръщайки се към египетския президент Ел-Сиси, Патриарх Теодор заяви: „Приветствам и поздравявам Негово Превъзходителство президента на Арабската Република Египет г-н Абдел Фатах Ел-Сиси и египетските власти, които опазват здравето на нашите съграждани и мира в страната на Нил“.

Източник: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal