„Аз съм невинен. Едната жена дори не я познавам“, заяви пред съда бившият Митрополит на Китион Хрисостом, обвинен в изнасилване

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Бившият Митрополит на Китион Хрисостом заяви категорично, че е невинен по отправените срещу него две обвинения – едното за изнасилване, а другото за непристойно посегателство.

Самият Митрополит даде кратко интервю пред ThemaOnline като заяви, че е злепоставил Църквата, а за името му никой не го е попитал, преди въпросът да стане публично достояние. „Всичко е лъжа и неоснователно. Да изчакаме цялото решение на съда, където съм сигурен, че истината ще излезе, че съм невинен“, заяви определено Митрополит Хрисостом.

Освен раздразнението му за публикациите, бившият Митрополит добави, че едната от двете жени, която го обвинява в изнасилване дори не я познава: „Едната дори не я познавам“.

Припомняме, че вчера на 12 април 2021 г., Митрополитът на Китион беше изправен пред Районния съд на Ларнака. Що се касае за делото, свързано с изнасилването, което е станало съгласно обвинителния акт през 2011 г. е насрочено за 26 април 2021 г. за директен процес пред наказателния съд.

В същия ден, образуваното срещу него второ дело за непристойно посегателство, извършено през 1981 г. е определено и насрочено за 08 юни 2021 г. Според обвинителните актове по двете дела, престъпленията са извършени в църковна среда.

Бившият Митрополит на Китион плати сумата от 50 000 евро гаранция, за да бъде освободен като ще бъде призован по двете дела на по-късен етап.

От Doxologia INFONEWS припомняме също, че Архиепископът на Кипър Хрисостом на 23 февруари т.г. даде показания пред полицията за случай с духовник, обвинен в изнасилване. Сега става ясно, че въпросният духовник е бившият Митрополит на Китион г-н Хрисостом.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal