Τιμητικές εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Αθήνα | ΦΩΤΟ

Το πρωί της Δευτέρας, 19 Απριλίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τελέστηκε πανηγυρική Δοξολογία, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου, στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, που διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής.

Παρούσα ήταν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς επίσης η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός κ. Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στη συνέχεια, η πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας μετέβη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσε στεφάνι. Σε δήλωσή της, η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε: “Τιμάμε σήμερα τους φιλέλληνες, που είδαν την Ελληνική Επανάσταση ως πηγή έμπνευσης και προσδοκιών και τάχθηκαν στο πλευρό της. Τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς που πολέμησαν κοντά στους εξεγερμένους Έλληνες, όλους εκείνους που ενίσχυσαν ηθικά και υλικά τον αγώνα του 1821 και τον διεθνοποίησαν, συμβάλλοντας στην ευνοϊκή του έκβαση. Τους μνημονεύουμε με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη”.

Υπενθυμίζεται ότι η 19η Απριλίου, ημέρα θανάτου του Λόρδου Βύρωνα, έχει καθιερωθεί με το Προεδρικό Διάταγμα από το 2008 ως Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

 

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group

 

Follow us on Twitter: @doxologiainews

 

Follow us on Instagram: @doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте: @doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel: @doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube: @doxologiainfonews