Ο Πούτιν υπέγραψε νόμο για επανεκπαίδευση κληρικών που σπούδασαν στο εξωτερικό

In other languages: ENBG

Του Κώστα Ονισένκο

Οι Ρώσοι κληρικοί που έχουν αποκτήσει εκκλησιαστική εκπαίδευση εκτός Ρωσίας δεν θα μπορούν να υπηρετούν σε ιερούς ναούς, να διδάσκουν ή να ασκούν ιεραποστολική δραστηριότητα σε περίπτωση που δεν κάνουν επιπλέον εκπαίδευση στον τομέα των “αρχών των σχέσεων κράτους – Εκκλησίας στη Ρωσία” μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Μετά την εκπαίδευσή τους, οι κληρικοί θα πρέπει να εξεταστούν προκειμένου να πάρουν κρατική πιστοποίηση για να μπορούν να ξεκινήσουν το έργο τους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ειδικής επιτροπής της ρωσικής Δούμας για την ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών, θεμάτων κοινωνικών και θρησκευτικών ενώσεων Σεργκέι Γαβρίλοφ, “ο νόμος προβλέπει ότι οι ιερείς και το θρησκευτικό προσωπικό που έχει λάβει εκπαίδευση στο εξωτερικό και για πρώτη φορά ξεκινάει να τελεί εκκλησιαστική υπηρεσία, ιεραποστολική ή εκπαιδευτική δραστηριότητα, θα πρέπει να λάβουν επιπλέον εκπαιδευτική εκπαίδευση στον τομέα των αρχών των κρατικών – εκκλησιαστικών σχέσεων στη Ρωσία” μεταδίδει το Interfax.

Ο νόμος εξαιρεί όσους κληρικούς έχουν τοποθετηθεί πριν την θέσπισή του. Ο νόμος υπεγράφη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, και δημοσιεύτηκε χθες.

Πηγή: OrthodoxTimes.gr

Σχόλιο του Αρχιμανδρίτου Ρωμανού Αναστασιάδη:

Καθίσταται ολοένα και περισσότερο προφανές ότι η λεγόμενη Ρωσική „Ορθοδοξία“ δεν έχει καμία σχέση με τη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Ότι η λεγόμενη „Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία“ τείνει προς την οριστική αποκοπή της από το Σώμα του Χριστού, την Αγία μας Εκκλησία. Ότι καθίσταται μια εθνοφυλετική και πολιτική θρησκευτική σέχτα με μοναδική αποστολή να υπηρετεί τις κοσμικές αντίθεες επιδιώξεις του Ρωσικού Κράτους, κάτω από οποιαδήποτε μορφή του.

Η… επανεκπαίδευση των κληρικών που έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό συνιστά σκάνδαλο και ανορθόδοξη παραφωνία. Δεν μιλάμε για την αναγνώριση από το Ρωσικό Κράτος πτυχίων του εξωτερικού. Αυτό γίνεται σε όλες τις χώρες και είναι θεμιτό. Εδώ μιλάμε ότι το Ρωσικό Κράτος επεμβαίνει χυδαία στην Εκκλησία και τις απαγορεύει να χειροτονεί κληρικούς που δεν έχουν τη δική του „εκπαίδευση“…

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει περί τίνος πρόκειται…

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal