Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Ιερομόναχος Χρύσανθος Αγιαννανίτης από τον κορωνοϊό | ΦΩΤΟ

In other languages: BG

Στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου Αγιος Δημητριος Θεσσαλονίκης παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο σήμερα 15 Απριλίου τ.ε. ενεκεν της πανδημίας Covid–19 o Πανοσιολογιώτατος Ιερομόναχος Χρυσανθος Αγιαννανιτης εκ της Συνοδείας της Ιερας Καλυβης Τίμιου Προδρόμου της Ιερας Σκητεως Αγίας Άννης Αγιου Όρους.

Ο τοις πασι αγαπητός π. Χρυσανθος γεννήθηκε στην Πετρούπολη Αττικής με καταγωγή από την Μύκονο. Από παιδικής ηλικίας αγάπησε τον Χριστό και αποφάσισε μετα τις σπουδές του να υιοθέτησει το μέγα και αγγελικό βίο των μοναχών.

Μόλις αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών εντάχθηκε ως μέλος της Συνοδείας του Τίμιου Προδρόμου υπό τον Γέροντα Θεοληπτο Μοναχο όπου έλαβε το όνομα του μακαριστού Αγιαννανιτου Γέροντος Χρύσανθου Ιερομόναχου (Βρεττού). Η ζωή του υπήρξε υποδειγματική για την πηγαία ευλάβεια του και την επιτυχή και πολυκαρπη ένθεη άσκηση του.

Η παρουσια του και μόνο για δεκαετίες στην Αγια Άννα αποτελούσε εγγύηση για τον ιερό τόπο. Τα τελευταία χρόνια διέπρεψε και στο στίβο της πνευματικής πατρότητας με εμφανή ωφέλεια σε πολλές ψυχές που αναζητησαν κοντά του πνευματική στήριξη.

Δεν νοείτε Αγια Άννα χωρίς εσένα π. Χρύσανθε. Θα μας λείπεις πάντοτε . Καλό Παραδείσο π. Χρύσανθε. Σε αναμένουν στη Βασιλεια των Ουρανών η Κυρία Θεοτόκος η Αγια Αννα ο Τίμιος Πρόδρομος και ο προπάππος σου Γέροντας Χρυσανθος καθώς και ο Όσιος Ανθιμος Αγιαννανιτης που σε αγαπούσε ιδιαίτερα για την αγνότητα του βίου σου την καλή σου μαρτυρία και την ανεξικακια σου προς πάντες.

Αιωνία η μνήμη αυτού! Καλό Παράδεισο! Καλή Ανάσταση!

Πηγή: Αδελφότης Θεοφιλαίων

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal