II Неделя на Великия Пост в Етиопия. Национален празник на Гърция и помен за благодетелите в Адис Абеба | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: GR

Автор: Йордан Георгиев

Втората Неделя на Великия Пост – Свети Григорий Палама, беше отпразнувана с тържественост и умиление в Свещената Митрополия на Аксум. В тази неделя беше отбелязан тържествено националният празник на Гърция, който чества на 25 март, Благовещение.

Сутринта в Катедралния Храм на Свети Фрументий в Адис Абеба беше отслужена Тържествена Божествена Литургия с хоростасия на Високопреосвещения Митрополит на Аксум г-н Даниил.

На Литургията присъстваха г-жа Олга Дзордзату, шарже д’ афер на Гърция в Етиопия, г-н Димитриос Сикас, председател на Гръцката общност, преподаватели, ученици и ученички от гръцките училища, облечени в традиционни носии, както и много вярващи православни християни.

По време на Божествената Литургия беше отслужен годишен помен за големите благодетели на общността в Етиопия.

След това бяха отслужени молебен и възпоменателна молитва за Националния празник на Гърция (25 март) и поднесени венци в памет на героите от Гръцката революция, които се бориха „за Вярата и Родината“.

По време на проповедта, Митрополит Даниил прочете посланието на Александрийския Патриарх г-н г-н Теодор II по случай 200-годишнината от Гръцката революция, а от своя страна шарже д’аферът прочете посланието на Нейно Превъзходителство Президента на Гръцката Република г-жа Екатерини Сакеларопулу.Източник: Ἱερά Μητρόπολις Ἀξώμης Αἰθιοπίας | Holy Archdiocese of Aksum Ethiopia | የአክስኩም ግሪክ ኦርቶዶክስ ሊቀጳጳስ

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal