Честит национален празник на всички българи | 3 март 2021

Автор: Doxologia INFONEWS

Днес се навършват 143 години от освобождението на българския народ от Османско владичество, и създаването на самостоятелна и независима държава.

Честит национален празник на всички българи! По молитвите на покровителя на България Свети Йоан Рилски Чудотворец, Господ Иисус Христос и Неговата Майка Пресвета Богородица да ни милват и спасяват. Амин!


Според информацията на БНР, 143-годишнината от Освобождението ще бъде отбелязана с редица прояви в цялата страна. Кулминацията ще е тържествената заря – проверка довечера на площад „Народно събрание“ в София.

Тържествената церемония на връх Шипка беше отменена от домакина – Община Габрово, заради опасността от разпространение на коронавируса.

Заради проявите на връх Шипка са наложени промени в движението. До 17:00 ч. днес е ограничено преминаването през Шипченския проход. Забраната не важи за организирания междуградски автобусен транспорт по утвърден маршрут. За гости на тържествата на Трети март движението е организирано по следния начин: от 05:30 до 13:00 – еднопосочно движение на автомобили от град Габрово и град Казанлък до връх Шипка; от 13:00 до 17:00 ч. – еднопосочно движение на автомобили от връх Шипка до град Габрово и град Казанлък.


 

Donate to Doxologia INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎