Хиротония на избрания за Епископ на Клавдиуполис г-н Яков в Храма на Свети Апостол Андрей в Кентиш Таун | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: ENGR

Автор: Йордан Георгиев

Днес на 21 март 2021 г., Неделя на Православието – в деня, когато честваме празника на Светата Православна Църква, с особено великолепие беше извършена хиротонията на Преосвещения Епископ на Клавдиуполис г-н Яков в Свещения Храм на Свети Апостол Андрей в Кентиш Таун (Kentish Town).

Божествената Литургия беше възглавена от Високопреосвещения Архиепископ на Тиатира и Великобритания г-н Никата в съслужение с Високопреосвещения Митрополит в Британските острови г-н Силуан от Антиохийската Патриаршия и с Преосвещения Архиепископ на Дманиси, Агарак-Ташири г-н Зинон от Православната Църква на Грузия, който служи във Великобритания и Ирландия.

Припомняме, че на 09 март 2021 г. беше извършена хиротонията на гласувания за Епископ на Илион г-н Рафаил, а по-рано през тази година – на 14 януари, Светият и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия избра за Титулярен Митрополит на Колония Тропейския Епископ Атанасий.

По този начин, Свещената Архиепископия на Тиатира и Великобритания се сдобива с двама нови Викарни Епископи и един Титулярен Митрополит. Заедно с другия Титулярен Митрополит на Диоклия г-н Калист (Уеар) Архиепископията разполага с четирима Викарии и един Архиепископ.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal